a bor

Bár közhelynek hangzik, mégis igaz: a bor a szőlőben születik. A gyümölcs minősége, egészségi és érettségi állapota döntően meghatározza a belőle készülő bor értékét, karakterét. Ezért igyekszünk minden évjáratban minél egészségesebb, zamatosabb szőlőt termelni odakint. Idebent, a pincében, pedig arra törekszünk, hogy gondos és hozzáértő lépésekkel megőrizzük, kibontsuk és összegezzük mindazt, amit a szőlő magában, magával hozott. Pinceműveleteinket mindig az adott must, bor sajátosságainak messzemenő figyelembe vételével határozzuk meg, nem felülírjuk, hanem a lehető legnagyobb mértékben támogatjuk a gyümölcsben megírt „alapprogramot”. Hiszünk a szakmai hozzáértés fontosságában, de egy pillanatra sem felejtjük, hogy mi itt nem teremtők, hanem közreműködők vagyunk.

Meggyőződésünk, hogy adottságai a Neszmélyi borvidéket eszményi szőlőtermő vidékké teszik, ahol kristálytiszta, kifejező illatú és zamatú, gyümölcsvezérelt borok készíthetők minden színben és komolyságban. Ezt igazolandó kóstolhatók nálunk reduktív fajtaborok, melyeket igazi örömbornak szánunk a hétköznapok asztalára. Ugyanakkor, bizonyítandó a borvidék fajsúlyosabb adottságait, kedvvel házasítunk, erjesztünk és érlelünk különböző méretű, pörkölésű, faanyagú hordóban.

Szenvedélyesen szeretünk szőlővel, borral foglalkozni, reméljük, hogy az érzés őszintesége, intenzitása borainkban is tetten érhető.


Irsai Olivér

Most cuvée

Királyleányka

Sauvignon Blanc

Olasz rizling

Chardonnay

Merlot rozé

Cabernet Franc