az emberek

az alapító

Gelbmann Ferenc magától értetődő természetességgel hoz létre nagyszabású dolgokat. Legyen szó fél Európát bejáró logisztikai vállalkozásról vagy egy majd’ 70 hektáros birtok felépítéséről egy „ősdzsumbuj” helyén. Látja a lehetőséget, ahol mások csak a korlátokat, megtalálja az értéket, ahol mások csak a hiányt, elindítja a fejlődést, ahol mások megtorpannak a nehézségek miatt. Gyakorlatias ember lévén kézzel fogható dolgokat teremt, egymást kiegészítő, erősítő részekből épít kompakt egészet. Egyebekben pedig nagyszerű szakács és a finom ételek, jó borok elkötelezett híve.

a szőlész-borász

Szegedi Csilla útja kanyargós volt a borászkodásig. Bár a családban – egészen kicsiben – mindig készült bor nagyapja, édesapja jóvoltából, 30 éves koráig csak a fogyasztói tagozatot erősítette. Bölcsészként, államigazgatási munkatapasztalattal ekkor ült ismét iskolapadba, majd vágott neki a világnak, hogy mindent megtanuljon a szőlőről és a borról, amit csak lehet. Dolgozott Új-Zélandon és Portugáliában, majd hazatért anyaborvidékére, a Neszmélyi borvidékre, ahol azóta is él és borászkodik.

a csapat

Elemér és Vilmos a kezdetektől fogva a birtokon dolgoznak. Mindenhez, ami ma látható, közük van: építették, kivágták, telepítették, művelték, ellátták. Ma már párjaik, Hajni és Enikő is a csapat tagjai.